Bor du i et radonfritt område?

Bor du i et radonfritt område? Ikke stol på radonkartene.

Bor du i et radonfritt område?
Mange måler ikke radon fordi de tror de bor i et radonfritt område. Men det er farlig å slå seg til ro med dette. Omtrent hele Norge er utsatt, og for høye radonnivåer kan du finne i boliger nær sagt hvor som helst, sier seniorrådgiver Bård Olsen i Statens strålevern.


Han understreker at de radonkartene som finnes, ikke frikjenner noen områder. Kartene sier bare noe om hvilke områder som er spesielt utsatt. Selv om din bolig ligger i en ”trygg” sone, anbefales alle å måle radon – uavhengig av hva kartet viser. Det skal måles to måneder sammenhengende i minst to oppholdsrom. Stue og soverom er anbefalte rom å måle i.


Det er særlig de som bor i enebolig, rekkehus eller i de to laveste etasjene i blokk, som bør måle. Det er fordi radongassen trenger inn fra grunnen gjennom sprekker og utettheter i bygget.


Mål radon selv
Du kan bestille sporfilm for radonmåling fra Radonmannen. Da kan du gjennomføre målingen selv. Ved endt måling sender du inn sporfilmene i posten – og vil motta resultatet kort tid etter.


Sporfilmer du kjøper fra Radonmannen sikrer analyse på et akkreditert laboratorium under full diskresjon. Les mer om radonmåling, tidsrom for måling og bestilling av måleutstyr her.
Kontakt oss i dag
Epost
Telefon
Postnummer
Hva gjelder henvendelsen?

Vi lagrer informasjon om deg slik at vi kan kontakte deg og sende deg relevant innhold per epost. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket. Les mer om vår personvernpolicy her.
Følg oss
Følg oss på facebook
Følg oss på google+
Følg oss på twitter
Motta nyttig informasjon fra oss
Epost*
Kundesenter
radonmannen
63 81 60 00
post@radonmannen.no

POST OG BESØKSADRESSE:
Radonmannen AS
Storgata 14
2000 Lillestrøm

Org. nr 998 384 125 MVA