Kjære forbruker, litt informasjon om trygg radonmåling - Radonmannen

Kjære forbruker, litt informasjon om trygg radonmåling

Til forbruker, informasjon fra Espen Nygård og radonmannen om trygg radonmåling
Forbrukerprogrammet ”TV2 hjelper deg” har nylig hatt fokus på radonmåling og firmaer som selger eller utfører dette.
Som i alle andre bransjer, så er det dessverre også noen useriøse aktører i vår bransje. Radonmannen AS ønsker å informere litt om radonmåling, slik at dette kan gjøres på en trygg og god måte.

Mål uansett hvor du bor

Det begynner å bli vanlig å ha målt radon i hjemmet. Dette viser en spørreundersøkelse som Strålevernet nylig har fått utført. Samtidig er det fortsatt mange som ikke har gjort det.
- Mange måler ikke radon fordi de tror de bor i et radonfritt område. Men dette er feil. Omtrent hele Norge er utsatt, og for høye radonnivåer kan du finne i boliger nær sagt hvor som helst, sier seniorrådgiver Bård Olsen i Statens strålevern.

Han understreker at radonkartene som finnes ikke frikjenner noen områder. Kartene sier bare noe om hvilke områder som er spesielt utsatt.
Det er særlig de som bor i enebolig, rekkehus eller i de to laveste etasjene i blokk, som bør måle. Det er fordi radongassen trenger inn fra grunnen gjennom sprekker og utettheter i bygget.

Stråling til lungene

Radon er en gass som dannes i bakken. Innendørs kan vi puste inn radonholdig luft som avgir stråling til lungene. Over tid kan dette føre til lungekreft. Radon i boliger er den viktigste årsaken til utvikling av lungekreft, etter aktiv røyking.

Så lavt som mulig

Radonnivåene skal holdes så lave som mulig. Du bør gjøre tiltak når nivået i ett eller flere oppholdsrom overstiger 100 becquerel per kubikkmeter (Bq/m3). Radonnivået skal alltid være lavere enn 200 Bq/m3. Om radonnivåene i huset ditt viser seg å være for høye, finnes det gode og effektive tiltak.

Gjør det selv

Du trenger ikke ha et firma til å plassere ut måleutstyret hos deg, dette gjør du fint selv. Måleperioden for radon er minimum 2 måneder mellom 15. oktober og 15. april.
Vi formidler også salg av sporfilm til konkurransedyktige priser, se >HER<. Når målingen er ferdig blir sporfilmene analysert ved et akkreditert laboratorium, og resultatet sendes så til ønsket postadresse.

Les saken fra TV2 >HER<

Lykke til med trygg og sikker radonmåling i din bolig.

Radonmannen ønsker deg en god jul og et radonfritt nytt år.
Kontakt oss i dag
Epost
Telefon
Postnummer
Hva gjelder henvendelsen?

Vi lagrer informasjon om deg slik at vi kan kontakte deg og sende deg relevant innhold per epost. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket. Les mer om vår personvernpolicy her.
Følg oss
Følg oss på facebook
Følg oss på google+
Følg oss på twitter
Motta nyttig informasjon fra oss
Epost*
Kundesenter
radonmannen
63 81 60 00
post@radonmannen.no

POST OG BESØKSADRESSE:
Radonmannen AS
Storgata 14
2000 Lillestrøm

Org. nr 998 384 125 MVA