I hvilke situasjoner bør du måle radon? - Radonmannen

Radon er borettslagets eller sameiets ansvar

Radon er borettslaget eller sameiets ansvar
Er radonkonsentrasjonen i luften for høy i et boligbygg, bør borettslaget eller boligsameiet iverksette tiltak. Eieren av boligen er selv ansvarlig for indre vedlikehold av egen bolig, mens borettslaget eller sameiet har ansvaret for vedlikehold av fellesarealer og deler av bygningsmassen.

Tiltak mot radon er således en del av borettslagets eller sameiets vedlikeholdsplikt.
 
Styret som er ansvarlig for vedlikehold av eiendommen, anbefales også å følge Statens Stråleverns råd med hensyn til radon. Deres anbefaling er å måle radonkonsentrasjonen hos alle som har oppholdsrom i underetasjer eller i en av de tre laveste etasjene over bakkeplan.

 

Radonmåling og tiltak
Radon forekommer i alle typer bygninger, og radonmålinger bør derfor gjennomføres der mennesker oppholder seg. Statens Strålevern sier tiltak må iverksettes når radonkonsentrasjonen i oppholdsrom overstiger 100 Bq/m3.

Les mer om radonmåling og bestilling av måleutstyr her.

 
Hvor ofte bør det måles radon?
Statens Strålevern anbefaler regelmessige radonmålinger – og alltid etter rehabiliteringer og ombygginger. Endringer kan også skje pga. setningsskader, endring i ventilasjonsforhold eller som følge av grave- eller sprengningsarbeider i nærområdet.

 
Les mer om temaet i artikkel på NBBL

 
Kontakt oss i dag
Epost
Telefon
Postnummer
Hva gjelder henvendelsen?

Vi lagrer informasjon om deg slik at vi kan kontakte deg og sende deg relevant innhold per epost. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket. Les mer om vår personvernpolicy her.
Følg oss
Følg oss på facebook
Følg oss på google+
Følg oss på twitter
Motta nyttig informasjon fra oss
Epost*
Kundesenter
radonmannen
63 81 60 00
post@radonmannen.no

POST OG BESØKSADRESSE:
Radonmannen AS
Storgata 14
2000 Lillestrøm

Org. nr 998 384 125 MVA